Image: 

De Clapotis en de FFN

Nederlands

Het is in 1950 dat de Franse Naturisten Federatie tot leven wordt geroepen op het initiatief van een van de eerste naturisten: Albert Lecoq en een aantal van zijn vrienden. De doelstelling: Het organiseren, het verdedigen van de waarden en bekendheid geven aan deze nieuwe manier van leven, ondanks alle tegenwerking.

De federatie bestaat uit:

•  160 actieve leden (verenigingen en erkende naturistenorganisaties), een raad van bestuur, een federaal kantoor
   en gespecialiseerde commissies. Het FFN, een vereniging volgens de wet van 1901, is een georganiseerde en gestructureerde
   organisatie.
•  360 verschillende naturisten leefgebieden (campings, vakantiehuizen en B&B’s) en 50 officiële naturisten stranden. U kunt alle
   informatie betreffende het functioneren van de FFN vinden op: www.ffn-naturisme.com

Een doorslaggevende rol

•  Een goede communicatie tegen de vooroordelen en ter bevordering van het bloot leven.
•  Woordvoerder zijn van deze levensstijl, deze verdedigen tegenover lokale autoriteiten en erover waken dat de wetgeving niet tegen de
   belangen van het individuele naturisme in zullen gaan.
•  Het ondersteunen van de gezamenlijke naturistenverenigingen (materiele, administratieve en financiële steun).

Naturisten Clubs

Het naturisme is een levenswijze met steeds meer aanhangers; het is voor alles een manier van denken en een nieuwe wijze om de wereld door andere ogen te zien, samen te leven met anderen op een alternatieve manier. Door het naturisme te bepleiten en bekendheid te geven aan de beweging, welke voor gezond staat, probeert de Federatie begrip voor de naturisten waarden te creëren, zoals de bescherming en het respecteren van het milieu en het verhogen van de onderlinge tolerantie.
Het delen van de bekommernissen met andere naturisten moedigt de liefhebbers van deze bevrijdende praktijk aan in hun keuzes en stelt hen in staat met hun collega’s te communiceren. Door lid te worden van een naturisten vereniging bij u in de buurt (www.ffn-naturisme.com) kunt u actief deelnemen aan onze beweging en helpen met het waken over de goede reputatie.

Waartoe dient een vergunning (licence)?

•  Het lid zijn van onze grote naturisten familie.
•  Het ondersteunen van een gezonde naturistenbeweging die voldoet aan de principes van de Internationale Naturisten Federatie.
•  Het financieel ondersteunen van de Franse Naturisten Federatie ’s missie.

Onze betrokkenheid

Door onze contributie te betalen en de communicatie van de FFN te steunen ons domein Le Clapotis op een actieve en financiële wijze de FFN ondersteunen, met het doel hen bij te staan en in hun moeilijke missie om het negatieve beeld om te zetten naar onze levensreddende visie.

Onze grote familie heeft u nodig om te vooruit te komen… toon uw betrokkenheid en wordt lid.