Image: 

Le Clapotis… de jongste aanwinst van SOCNAT

Nederlands

Het ontstaan van SOCNAT

Rome is niet op één dag gebouwd… zo ook SOCNAT niet. Camping Le Clapotis, de laatste aanwinst van onze instelling, heeft zijn heil te danken aan de ambities van één man, begiftigd met een passie en een zienersgeest als geen ander: Albert Lecocq. Omdat hij het naaktzijn uitgeprobeerd had, zijn lichaam blootgesteld had aan de zon en in adamskostuum door de voedende natuur had gewandeld, vroeg deze pionier van het naturisme zich al in 1950 af of het mogelijk was deze nieuwe levenskunst binnen een conservatieve maatschappij te ontwikkelen.

In de stellige overtuiging dat zijn plan kon slagen, richtte  Albert Lecocq, met de hulp van een paar anderen, die er ook van overtuigd waren dat het afzweren van kleding weldadig kon zijn voor lichaam en geest, in 1950 een naturistendorp op dat voor eens en voor altijd het voorbeeld zou worden voor alle naturistenvakantiedorpen in Europa: het CHM Montalivet, 23 hectare natuur aan de oceaan, waar de gezamenlijke naaktheid op harmonieuze wijze wordt beleefd.

Deze man met vooruitziende blik zag al snel in dat deze trend een hoge vlucht kon nemen en besloot de organisatie ervan beter te structureren door in 1954 een instelling op te richten die zich volledig zou wijden aan het beheer en de exploitatie van naturistische vakantiedorpen: de SOCNAT!

Drie locaties die volledig in het teken staan van uw ontplooiing

Tevreden over het succes van haar eerste twee aanwinsten:

-          Het CHM Montalivet in de Gironde

-          Naturistencamping Le Domaine de La Genèse in Méjannes-le-Clap, in de Gard

 

ging Socnat de ambitieuze weddenschap aan om u een waar netwerk aan naturistendorpen aan te bieden en verwierf camping Le Clapotis, gelegen in La Palme, in de Aude. Drie karaktervolle campings met een verschillende sfeer, omgeving en activiteitenaanbod…  maar allemaal verenigd rond dezelfde wens, namelijk u het naturisme en vooral de waarden die alle naturisten binden, te laten ontdekken en aanhangen: onszelf en de ander accepteren, zich verbonden voelen met de natuur, op een ecologische manier leven en respecteren dat iedereen anders is.

Al deze pijlers zijn nodig om naaktheid in een groep te begrijpen, om te leven, te delen en te communiceren aan de eindeloze stranden van de Atlantische Oceaan, een bruisende rivier… of tijdens een middagje windsurfen.

Met comfortabele accommodaties die voldoen aan de milieueisen, zonnepanelen voor het sanitair en veel ruimte voor de natuur, vormen de naturistencampings van SOCNAT een antwoord op uw zoektocht naar authenticiteit, ongeacht uw leeftijd, uw opvatting van naaktheid of uw gezinssituatie.

Wie kiest voor SOCNAT, kiest ervoor gelukkig te zijn…. niet meer en niet minder!

 socnat