Image: 
Image: 
Image: 

Sportieve activiteiten

Nederlands

U hoeft geen surf of kitesurf liefhebber te zijn om de naturisten camping Le Clapotis en z’n sportieve evenementen te waarderen. Dankzij de prachtige omgeving en de kenmerkende hoogteverschillen kunt u fietstochten op een mountainbike maken, wandelen of energieke tochten lopen.

Wandeltochten

Er beginnen meerdere wandeltochten bij de camping zodat u het landschap kunt ontdekken, het kreupelhout en de rijkdom van de flora kunt bekijken. U zult langs wijngaarden en rietvelden lopen, een oude molen tegenkomen, Romeinse wasplaatsen, de ruïnes van het oude vissersdorpje “Glabanel” en genieten van het adembenemende uitzicht op de zoutvlakten van La Palme en de Middellandse Zee.
De moeilijkheidsgraad van de tochten verschillen, er zijn niet al te hoge heuvels en afstanden die verschillen van 6 tot 20 km, geschikt voor iedereen afhankelijk van uw conditie.

Fietstochten per mountainbike

De campinggasten organiseren verschillende keren per week fietstochten om de omgeving van La Palme te verkennen over dezelfde routes als die voor de wandeltochten. Ook hier zijn er meer dan genoeg routes om te verkennen. U kunt door het dorp Roquefort-des-Corbières fietsen, en voor hen die er echt geen genoeg van kunnen krijgen is er de 57 kilometer lange route om het Bages meer! Maar opgelet, sommige tochten kunnen afdalingen met een hoge moeilijkheidsgraad hebben, dus informeer goed voordat u op uw mountainbike stapt. En vergeet vooral niet een fles met water en uw zonnecrème mee te nemen, want in de zomer kan het heel warm worden!

Sportieve infrastructuren

Op camping Le Clapotis zijn er verschillen terreinen om uw favoriete sport uit te oefenen, voor het spelen van mini-tennis moet men goede reflexen hebben, er is een terrein om te Beachvolleyballen het jeu de boules veld, de 4 trampolines. U kunt de ene keer handbal spelen en de andere keer basketbal, of heeft u toch liever volleybal? En ietsje verderop, staan er twee tafeltennis tafels voor een potje pingpong evenals onze 5 buitensporttoestellen om iedereen in vorm te houden.

Er worden meerdere keren per week verschillende wedstrijden georganiseerd. Het vriendschappelijke samen spelen staat voorop bij camping Le Clapotis; u zult dan ook geen enkel probleem hebben om een team te vinden om in mee te doen.