Image: 
naturisme clapotis

Naturisme : De allereerste keer

Nederlands

Het ontdekken van het naturisme kan op elke leeftijd. Sommige gezinnen zijn al vanaf jongs af aan met naturisme in aanraking gekomen, andere ontdekken het pas op latere leeftijd door de wens om op een andere manier te leven.

Het plezier van het bloot leven

Wie heeft er niet genoten van het gevoel naakt en vrij te zijn na het douchen, of tijdens het zwemmen in een rivier, in zee of in een zwembad? Wie heeft er nog nooit geëxperimenteerd met het naakt en vrij zijn zonder beperkingen? Als dit aangename gevoel u bevalt, waarom zult u dit plezier dan niet delen op een naturisten camping met andere mensen die precies hetzelfde gevoel nastreven?

De eerste stappen…

Het zich uitkleden en bloot zijn in het bijzijn van anderen is niet altijd even eenvoudig. Men moet zijn schroom overwinnen, en onze opvoeding waar we vanaf kindsbeen af mee opgegroeid zijn. U zult zich onder andere afvragen:
•  Wat zal men wel niet van me denken als ze me bloot zien?
•  Hoe zal ik zelf reageren bij het zien van al die naakte mensen?
•  Moet ik dan de hele tijd naakt blijven? In de winkels? En ook tijdens de animatie activiteiten?
Maakt u zich vooral niet druk, u zult zich al snel op uw gemak voelen. Uw lichaam zal snel de overhand op uw geest nemen en u zult ontdekken dat de naturisten blikken vriendelijk zijn en dat uw lichamelijke verschijning niet belangrijk is. U zult een “uiterlijk vertoon” lichaam achterlaten om er een “emotie en ervaringen” lichaam voor terug te krijgen.

Laat u leiden

Aarzelt u bij uw aankomst vooral niet aan te geven dat u nog nooit in een naturisten camping verbleven heeft en dat u graag begeleiding wilt in uw kennismaking met het naturisme. De leden van onze naturistenclubs zullen u met alle plezier ontvangen en begeleiden.

Een ieder zijn eigen vorm van naturisme

U zult merken dat iedereen het naturisme op zijn eigen manier beleefd. Het lichaam went aan de lagere temperaturen en er zijn naturisten die bijna de hele tijd door en op alle plekken naakt zijn. Andere die wat meer moeite hebben met het bloot zijn in gezelschap en in winkels kunnen een omslagdoek dragen. En dat geldt uiteraard ook voor bepaalde sporten waarbij het naaktzijn belemmerend kan werken.
Maar in alle gevallen zult u verbaasd zijn over de snelheid waarop uw gevoel van gêne verdwijnt.

De cijfers spreken voor zich

De cijfers betreffende het naturisme getuigen van de groei van deze levenswijze.
•  Elk jaar beoefenen 500 000 personen het naturisme in Frankrijk.
•  Een totaal van 1,5 miljoen toeristen beoefenen elk jaar het naturisme in Frankrijk.
•  16% van de Franse bevolking zou bereidt zijn om een naturisten ervaring te proberen.
•  56% van de Fransen is er van overtuigd dat naturisme gelijk staat aan respect.
•  71% van de inwoners van Frankrijk nemen geen aanstoot aan naturisme.

Aarzel dus niet langer, zet uw twijfels opzij en kom ook deze onvergetelijke ervaring beleven.