Image: 

Het naturisme, een levenswijze

Nederlands

Het Ultieme Welzijn

Het naturisme is een ware alternatieve levenswijze die staat voor het gezamenlijke naaktzijn in een toegewijde samenleving en omgeving. Het doel van het naturisme is het welzijn van het naakte lichaam en het contact met natuurlijke elementen zoals de wind, de zon, het licht en het water. Het negeren van elke erotische bijklank geeft het lichaam zijn juiste plaats in het naturisme. Het naturisten naaktzijn moet gezien worden als het originele bloot zijn, het terug gaan naar onze oorsprong. Het is natuurlijk en gezond.
Op zoek naar authenticiteit zult u zich bevrijdt voelen dankzij het naturisme, bevrijdt van uw opvoeding en het juk van de jarenlange opgelegde sociale regels en zo ontdekt u uw ware persoonlijkheid.

Een natuurlijke ontspanning

Een daadwerkelijk en natuurlijk anti-stress middel; het naturisme geeft een echt gevoel van welzijn waardoor lang vergeten gewaarwordingen opnieuw gevoeld en beleeft worden. Het ware bloot zijn, is een vrij lichaam dat ademt met een euforisch effect, gunstig voor ons lichamelijke en geestelijke evenwicht. Naturisme is een bron van gezondheid.

Gelijkwaardige menselijke waarden

De naturisten waarden zijn gebaseerd op tolerantie, respect voor zichzelf en voor anderen. Gehandicapten personen bijvoorbeeld vinden in het naturisme een manier om zichzelf op eenvoudigere wijze te accepteren, wat anderen om hen heen door het spiegeleffect ook uitnodigt tot acceptatie van zichzelf. De blikken van anderen geven geen nieuwsgierigheid of gêne weer.
Het gemeenschappelijke naaktzijn laat de sociale grenzen verdwijnen en zorgt voor gelijkwaardige communicatie. Er is geen plaats voor uiterlijk vertoon; een ieder wordt gewaardeerd voor wat hij of zij is.

Naturisme als een ontwikkelingsvector

De naturisten beweging bestaat voornamelijk uit gezinnen met kinderen. In een aantal vakantiedorpen kunt u makkelijk drie of vier naturistengeneraties tegen komen. Een dergelijke ontwikkeling geeft de kinderen een kans zich volledig te ontwikkelen en in perfecte harmonie met hun lichaam te leven tot het moment dat zij de leeftijd van volwassenheid bereiken.