Image: 
Image: 
Image: 
Image: 
Image: 

Windsurfen en kitesurfen Frankrijk

Nederlands

U heeft het al begrepen, de belangrijkste sporten bij Le Clapotis zijn surfen en kitesurfen. Ons vakantiedorp ligt aan de oevers van het La Palme meer, een groot voordeel en goed om te weten dat u direct vanaf de camping het water in kunt.

Het is heel praktisch, u hoeft uw auto er niet bij te gebruiken, aangezien de campinggasten hun materiaal rechtstreeks van hun standplaats naar het meer brengen. En gezien de toegang tot het meer een beveiligde privé toegang is, kunt u uw materiaal in alle veiligheid laten liggen.

Een gezellige sfeer

U zult genieten van de “stam” sfeer die er onder de surf kampeerders bij de aanmeerplek heerst. En dat zelfs terwijl om praktische redenen het te water laten van de planken gescheiden is van de rest, helpt iedereen elkaar hier, we delen, wisselen ervaringen uit en het is een gezellige boel. Heeft uw hulp nodig om uw zeil te spannen of om uw scheg en zwaard te vervangen? U vindt zonder twijfel een iemand die u met plezier helpt.

Uitzonderlijke weerscondities om uw zeil te hijsen

Gestreeld door drie belangrijkste winden; La Tramontane (westenwind), Le Marin (oostenwind) en de wind uit het noorden, biedt het meer een verrassend oefenterrein waardoor u zowel uw slalom, Free Style als uw Free Ride kunt oefenen.

Maar u hoeft geen kenner te zijn om waterplezier te hebben; het meer met een diepte van één tot één meter vijftig biedt overal de mogelijkheid om op een veilige manier het watersporten te leren.

Praktische info

Ook al komen al deze sportliefhebbers naar de Clapotis om het naturisme te ontdekken, zij zullen hun favoriete sport gewoon in hun surfpak uitoefenen.

Een wereldwijd bekende plek

Bekend bij vele wind- en kitesurfers, ontvangt Leucate elk jaar aan het einde van de maand april het kitesurfen wereldkampioenschap "Le Mondial du Vent". Dit spectaculaire kampioenschap brengt de beste atleten van deze twee disciplines uit de hele wereld bij elkaar, u kunt er dan ook zeker van zijn dat het een groot spektakel wordt!

Dus klim allemaal op uw planken en wees erbij tijdens de opening!